Behandeling » PMU » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen 

 

 1. Wat is permanente make up? 

 2. Verschil permanente make up & een traditionele tatoeage 

 3. Welke behandelingen worden er uitgevoerd? 

 4. Hoelang duurt de hairstrokes behandeling? 

 5. Is elke huid geschikt voor hairstrokes? 

 6. Doet het pijn? 

 7. Kan iedereen een permanente make up behandeling ondergaan? 

 8. Welke voorzorgmaatregelingen moet ik nemen? 

 9. Hoe zien de wenkbrauwen er direct na de behandeling uit? 

 10. Hoelang duurt het genezingsproces? 

 11. Hoelang heb ik plezier van permanente make up? 

 12. Wat is een nabehandeling/ touch up? 

 13. Waarom pakt permanente make up niet bij iedereen even goed? 

 14. Mag iedereen een permanente make up studio beginnen? 

 

Wat is permanente make up? 

Bij een permanente make up behandeling wordt pigment (inkt) met een fijn naaldje in de huidlaag aangebracht. Dit in tegenstelling tot traditionele make up, dat op de huid wordt aangebracht. Permanente make up (PMU) staat ook wel bekend als micro pigmentatie of cosmetische tatoeage.

 

Met de permanente make up techniek Hairstrokes wordt pigment (inkt) in de huid aangebracht in de vorm van haartjes. Met een heel fijn steriel naaldje (voor eenmalig gebruik), worden mooie wenkbrauwen gecreeerd die niet van echt te onderscheiden zijn!

 

Met de schaduwtechniek wordt de wenkbrauwvorm, door middel van een steriel naadje, heel natuurlijk ingekleurd. Deze techniek is vaak het meest geschikt voor mensen die van nature geen tot weinig wenkbrauwhaar hebben.

 

Beide technieken (Hairstrokes & schaduw) kunnen ook gecombineerd worden.

 

 

Verschil permanente make up & een traditionele tatoeage 

 Bij permanente make up wordt pigment ingebracht in de bovenste laag van de lederhuid. Door invloeden van buitenaf zoals zonlicht en door het natuurlijk vernieuwingsproces van de huid, zal permanente make up na verloop van tijd vervagen. Permanente make up wordt daarom ook wel semi-permanente make up genoemd. Semi-permanente make up vervaagt en is dus niet blijvend zoals een tatoeage. Bij traditioneel tatoeëren wordt het pigment (inkt) veel dieper in de huid aangebracht, namelijk in de tweede laag van de huid, de dermis. Hierdoor is een tatoeage voor altijd zichtbaar.

 

Je zal daarom ook elk jaar een nabehandeling nodig hebben om je wenkbrauwen bij te werken, zodat je zolang mogelijk plezier van je Brows! hebt.

 

Welke behandelingen worden er uitgevoerd? 

Hairstrokes - een permanente make up behandeling voor de wenkbrauwen.

Om niet van echt te onderscheiden mooie wenkbrauwen te krijgen, wordt met een heel fijn steriel naaldje (voor eenmalig gebruik), mooie wenkbrauwen gecreëerd. Met deze techniek wordt pigment (inkt) in de huid aangebracht in de vorm van haartjes. Na 6 weken vindt de nabehandeling plaats, deze zit in de prijs inbegrepen.  Hierbij zal gekeken worden of het pigment van de eerste behandeling goed in de huid is opgenomen en of er nog plekken opgevuld of aangezet moeten worden.

 

Schaduwtechniek - Met de schaduwtechniek wordt de wenkbrauwvorm, door middel van een dunne naald, heel natuurlijk ingekleurd. Deze techniek is vaak het meest geschikt voor mensen die van nature geen tot weinig wenkbrauwhaar hebben.

 

Beide technieken (Hairstrokes & Poeder) kunnen ook gecombineerd worden.

 

Browbar – Wenkbrauwen epileren, verven en shapen.

Naast de Hairstrokes, de permanente make up behandeling, bieden wij ook wenkbrauw behandelingen aan om je natuurlijke wenkbrauwen in model te brengen. Je wenkbrauwen worden geshaped, geëpileerd, gewaxed en geverfd en je stapt de deur uit met perfecte brows!

 

 

Hoelang duurt de hairstrokes behandeling? 

Een nieuwe hairstrokes behandeling duurt +/- 2 uur. Een nabehandeling duurt tussen  de 1 a 1,5 uur.

 

 

Is elke huid geschikt voor hairstrokes? 

Niet elke huid is geschikt voor de hairstrokes techniek. Een vette huid en/of grove porieën zorgen ervoor dat het pigment minder goed pakt. De fijne lijntjes kunnen uitvloeien met als gevolg dat de haartjes minder strak worden en in elkaar overlopen.

Ook een rijpere/ dunnere huid is minder geschikt.

 

Een donkere huid is geschikt voor hairstrokes, maar op een heel donkere huid zijn hairstrokes minder goed geschikt, omdat deze niet goed zichtbaar zijn op de huid.

 

Doet het pijn? 

Permanente make up is een vorm van tatoeeren, maar wordt als veel milder ervaren, omdat het naaldje alleen in de bovenste laag van de lederhuid- de dermis komt.

De één ervaart het als een gevoel van het epileren van haartjes, de ander is wat gevoeliger voor de behandeling.

 

Het is mogelijk om de huid die behandelt wordt voor de behandeling te verdoven met een verdovingscreme, deze crème heet Emla crème. Je dient zelf voor deze crème te zorgen, omdat deze crème onder de geneesmiddelen wet valt. Je huisarts kan een recept voor Emla crème uitschrijven of je kunt Emla crème ook via internet bestellen.

 

Daarnaast zou je voor de behandeling eventueel Paracetamol kunnen innemen, om de pijn te verzachten. Let wel op dat je geen asprines inneemt, deze werken namelijk bloedverdunnend. Bloedverdunnende middelen kunnen ervoor zorgen dat het pigment tijdens de behandeling, niet goed in de huid wordt opgenomen, waardoor het resultaat minder goed kan uitvallen.

 

 

Kan iedereen een permanente make - up behandeling ondergaan? 

Helaas is niet iedereen geschikt voor een permanente make up behandeling. Als je zwanger bent wordt er niet behandeld.

Bij bepaalde huidaandoeningen rondom de ogen, oa eczeem wordt ook niet behandeld.

Bij de volgende aandoeningen kan niet behandeld worden tenzij je aantoonbaar toestemming hebt van de huisarts:  Chronische huidaandoeningen (oa. Psoriasis, eczeem), Hemofilie (stollingsproblemen), Pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing), Imuun stoornissen (infectie- en onstekingsgevaar), Suikerziekte/ diabetes (slechte wondgenezing, bloedingen), Hart en vaatafwijkingen.

Voor vragen en informatie hierover kan je contact opnemen met je huisarts.

 

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen? 

Voor de behandeling

Geen zonnebankbezoek of de huid blootstellen aan de natuurlijke zon kort voor de behandeling. Een zongebruinde huid wordt niet behandeld. Plan je permanente make - up afspraak dan ook niet in voor een vakantie.

 

Tot 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken, drugs of bloedverdunnende middelen innemen, zoals asprines. Bloedverdunnende middelen kunnen ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed hecht in de huid. Paracetamol mag wel ingenomen worden voor de behandeling.

 

Na de behandeling

Je mag 5 dagen na de behandeling de wenkbrauwen niet nat maken. Let dus op tijdens het douchen. Plan geen zwembad en sauna bezoeken in na de behandeling en probeer rustig aan te doen tijdens het sporten in verband met het zweten. Daarnaast zal je de wenkbrauwen 1 keer per dag, 5 dagen lang na de behandeling, in moeten smeren met de zalf die je meekrijgt.

 

 

Hoe zien de wenkbrauwen er direct na de behandeling uit? 

De wenkbrauwen zullen er net na de behandeling donkerder uitzien, doordat het pigment ook nog op de huid ligt. En in enkele gevallen wat gezwollen zijn. Houd er rekening mee dat de behandelde huid minimaal 5 dagen niet nat mag worden. Let op tijdens het douchen. Plan geen zwembad en sauna bezoeken in tijdens deze periode en probeer rustig aan te doen tijdens het sporten in verband met het zweten. Daarnaast krijg je een zalfje mee waarmee je de wenkbrauwen 1 keer per dag, 5 dagen lang na de behandeling, mee moet insmeren.

 

 

Hoelang duurt het genezingsproces? 

De genezing van de huid duurt ongeveer 2 tot 3 weken, dan is de uiteindelijke kleur ook zichtbaar.

 

Hoelang heb ik plezier van permanente make up? 

Dit verschilt per huid. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan. De één zal binnen een jaar een nabehandeling nodig hebben en de ander pas na anderhalf jaar. Gemiddeld zal na 1 jaar een nabehandeling nodig zijn, om de vorm en kleur te behouden. 

 

Andere  factoren die hierop van invloed zijn, zijn o.a. blootstelling aan de zon, ondertoon van de huid, leeftijd en het frequent gebruik van chemische peelings. Houdt er rekening mee dat je 1 keer per jaar een nabehandeling, touch up, nodig hebt.

 

Wacht niet te lang met het inplannen van een nabehandeling. Je loopt anders het risico dat je meer dan één nabehandeling nodig hebt.

 

 

Wat is een nabehandeling/ touch - up? 

Om zo lang mogelijk plezier van je Brows! te hebben, zal je ongeveer elk jaar een nabehandeling, ook wel touch- up genoemd, nodig hebben, dit is wanneer je de oude vorm bijgewerkt wil hebben.

 

Mocht je een nieuwe vorm willen, bijvoorbeeld een bredere of langere wenkbrauwen dan zal je meer dan 1 nabehandeling nodig hebben.

 

 

Waarom pakt permanente make - up niet bij iedereen even goed? 

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt. De weken hierna zal de kleur ook lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Maar dit verschilt per persoon. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Bij de nabehandeling, die na 6 weken zal plaatsvinden, kunnen de wenkbrauwen weer wat aangezet en bijgewerkt worden.